Rökgasrening

Skriv ut

thumb 70550724


thumb 70550725


thumb 70550726


thumb 70550727


thumb 70550728

thumb 70550729

 

thumb 70550730

thumb 70550732

thumb 70550733

thumb 70550734

 


Vortek

Passar bra till minder företag som använder ved eller kol såsom restauranger eller Pizzerior som behöver rena sina utslåpp av rökgaser.

Virvelseparator Vortek: Ett innovativa industriella systemet för rening av fina partiklar och slagg från sot avsätts på väggarna .
Vortex separatorn består av många parallella, vattenjetströmar, i en brunn för respektive partikel - rökgasen strömmar korsande asymmetriska kanaler.
Det partikelrika rökgasen strömmar genom Vortexseparatorn som delar upp rökgaserna i delströmmar . Genom kontakt med intilliggande subströmmar så korsas dessa och roteras, beroende på storlek, antal och i vinkel dessa kanaler bildas i vortex frekvenser itill 400 / s.
På grund av partiklarna och sotflagornas tröghet, så avsätts dess på väggarna och där tvättas med vatten fina vattenstrålarna.
så beroende på storlek, antal och vinkeln på skärinsatser i VORTEK så resulterar det i vortex höga frekvens och extremt höga avsättningshastigheter kan uppnås rening av partickalr i storleksintervallet ner till 1 γm.

Rufat 1

Den effektiva lösningen för ditt hem med vedkamin eller vedspis
En rostfri rökgasrenign som sätts på skorstensröret, som får det fina sotparticklarna att bli magnetiskt elektriskt laddadade och därmed klumpas ihopp och blir tyngre så de skunker ner och kan därmed fångas upp och deponeras. Så det bindar upp 60-95 % av partiklarna.

Rufat 2

Rufat 2 är en rostfri rökgasfilter  som installeras på skorstenen. Med denna revolutionerande principså blir rökgasrna joniserade med hög spänning (elektriskt laddade). Detta elektrostatiskt laddade fina partiklar fastnar på den inre väggen av skorstensröret och tas bort vi sotning .

Filmen ovan visar hur rökgasreningen går till. Tryck på PLAY-knappen om du vill se filmen flera gånger.

Info

RUFAT 1-2 uppnås med sitt patenterade system, partikelfiltrets verkningsgrad är på 60 till 95 procent . Den skiljer sig från andra system genom att den kan monterade på nästan alla skorstenar eller rökkanaler och kräver inga eftermontering inomhus. Hela filtret området är fritt tillgänglig via taket och rengörs enkel fritt från smuts och sot halvårsvis av sotaren. Det medför inga ytterligare underhållskostnader.
Vid den 60:e International Trade Fair i Nürnberg IETA då RUFAT belönades med guldmedalj . En internationell jury dömde på 700 uppfinningar från 29 länder.

För mer information om priser mm, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen oss på AB Eld & Lågor