Rökgasfilter

Skriv ut

Vi har tagit fram  rökgasfilter, finns i 3 olika utföranden, Vortek , samt RUFAT 1-2

 

VORTEK

VIKTIGT DESSA BILDER ÄR GAMLA; VI HÅLLER PÅ MED EN HELT NY HEMSIDA
FÖR SENAST INFO OM RÖKGASRENING RING MIG PÅ 070 731 18 19 ELLER MAILA MIH PÅ

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen


passar bra till minder företag som använder ved eller ko,l såsom restauranger eller Pizzerior som behöver rena sina utslåpp av rökgaser. eller hemma om din omgivning störs av din vedkamin eller vedspis.

VIKTIGT DESSA BILDER ÄR GAMLA; VI HÅLLER PÅ MED EN HELT NY HEMSIDA
FÖR SENAST INFO OM RÖKGASRENING RING MIG PÅ 070 731 18 19 ELLER MAILA MIH PÅ

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Virvelseparator ( Vortek : Ett innovativa industriella systemet
för rening av fina partiklar och slagg från sot avsätts på väggarna .
Vortex separatorn består av många parallella , vattenjetströmar , i en brunn för respektive partikel - rökgasen strömmar korsande asymmetriska kanaler .
Det partikelrika rökgasen strömmar genom Vortexseparatorn som delar  upp rökgaserna i delströmmar . Genom kontakt med intilliggande subströmmar så korsas dessa och roteras, beroende på storlek, antal och i vinkel dessa kanaler bildas i vortex frekvenser  itill 400 / s .
På grund av partiklarna och sotflagornas tröghet ,  så avsätts dess på väggarna och där tvättas med vatten fina vattenstrålarna .
så beroende på storlek , antal och vinkeln på skärinsatser i VORTEK så resulterar det i vortex höga frekvens och extremt höga avsättningshastigheter kan uppnås rening av partickalr  i storleksintervallet ner till 1 γm .


RUFAT 1 : Den effektiva lösningen för ditt hem med vedkamin eller vedspis
En rostfri rökgasrenign som sätd på skorstensröret , som får det fina sotparticklarna att bli magnetiskt elektriskt laddadade och därmed klumpas ihopp och blir tyngre så de skunker ner och kan därmed fångas upp och deponeras . Så det bindar upp 95 % av partiklarna .

Den RUFAT 2 är en rostfri rökgasfilter , som installeras på skorstenen . med denna revolutionerande principså blir rökgasrna joniserade med hög spänning ( elektriskt laddade ) . Detta elektrostatiskt laddade fina partiklar fastnar på den inre väggen av skorstensröret och tas bort vi sotning .

Den RUFAT 1-2  uppnås med sitt patenterade system , partikelfiltrets verkningsgrad är på 60 till 95 procent . Den skiljer sig från andra system genom att den kan  monterade på nästan alla skorstenar eller rökkanaler och kräver inga eftermontering inomhus. Hela filtret området är fritt tillgänglig via taket och rengörs enkel fritt från smuts och sot halvårsvis av sotaren . Det medför inga ytterligare underhållskostnader .
Vid den 60: e International Trade Fair i Nürnberg IETA den RUFAT belönades med guldmedalj . En internationell jury dömde på 700 uppfinningar från 29 länder

För mer information om priser mm , kontakta oss på AB Eld & Lågor

.