Öka din omsättning

Skriv ut
Vi hjälper er att titta på hur konkurrensen ser ut där ni har er Pizzeria,
och tillsammans med er tar fram lösningar som gör att ni kan öka er omsättning
med mellan 30-50 % beroende på hur konkurrensen ser utt. Vi vet av erfarenhet att
om man installerar vår vedugn, och gör sina pizzorna på det sätt vi beskriver,
så tenderar kunden att välja den vedugnsbakade Pizzan, före den som är bakad i
elugn ( stenugn ) dessutom är energikostnaden mycket lägre i vedugn.

Kontakta Jack Torpman på 070-731 18 19

Vedåtgång

Skriv ut

Efter att ha byggt lite 10 ugnar, så har vi fått ett bra underlag för att se hur mycket ved som går åt, Det skiljer lite på om man bygger in ugnen helt och
hållet, eller om man isolerar och därefter putsar ugnen, Men vid inbyggnad gäller följande vid 12 timmars drift varje dag i en månad. Då går det åt ca 1,5-2 kubik meter ved.Pris på ved varierar men brukar ligga mellan 400-550 per kubikmeter ( 1  kubikmeter ca 15 säckar ) och då räknar vi med att säljer runt 200-250 Pizzor månd- torsd. och400-450 pizzor fred-sönd. och temperaturen hålls mellan 390-430 grader.
Efter att man stäng på kvällen och satt på dörren på ugnen, så när man kommer på morgonen, vid 10 tiden är ugnen mellan 220-250 grader
När det gäller putsade ugnar, har vi ingen pålitlig statestik men ma kan anta att förbruknigen ligger ca 20-30 % högre.

Finansiering

Skriv ut
Till företag kan finansiering ordnas via Wasa Kredit på mellan 12-60 månader
du väljer själv. För privatpersoner ring

Nya Produkter

Skriv ut

Vi har nu utökat vårt sortimen med dessa produkter
Rotisol Rotisseries och handgjorda grillar och från Frankrike
finna att se under de egna rubrikerna

Metallfundament

Skriv ut
Restauranger/Pizzerior/Bagerier

Nu finns Metallfundament till våra vedugnar från modell 66 till 180, dom är byggda för att tåla vikten av vedugnen och eventuell överbyggnad. Dom tillverkas i rostfritt stål eller järn  och kommer att tillverkas i 2 modeller den ena är enbart ett fundament och det andra kan man få specialtillverkad för att passa den plats där ugnen ska stå. Förutom det kan vi bygga in kylskåp/lådor, värmelskåp/lådor tallriksvärmare, annan förvaring, allt efter era önskemål.
Vi tillverkar dom med den senaste tekniken allt ritas i ett CAD-system som sedan styr en datoriserad plåtbockningsmaskin som bockar plåt med stor precition. På det sättet kan vi tillverka fundamentet så att den passar era behov och önskemål, detta gäller både restauranger, bagerier, gatukök mm. Vi kommer att lägga upp bilder priser mm under hösten om ni vill få löpande information, skicka ett mail så återkommer vi. Vi hoppas på att vi kan leverera dessa under  Fundamenten finns nu, för den intreserade maila så skickar vi specifikationer, bilder mm kommer innan jul.

PRIVATPERSONER

För den matintresserade privatpersonen kan vi leverera specialbyggda
utekök med vedugnen i centrum, uteköken vi levererar är av restaurangstandard, hela uteköket tillverkas i rostfrit stål efter era specifikationer och önskemål. Naturligtvis levererar vi specialbygda vedugnskök för montering inomhus, vi kommer under sommaren ta fram lite olika designförslag och priser.

Sponsering av utbildning

Skriv ut
För företag eller föreningar, skolor som verksamma inom utbildning av bagare eller
bakintreserade privatpersoner, pizzabagare eller kockar, samt klubbar inom detta område kommer
vi att ge rabatter på våra ungnar, vi kommer åckså, så långt det är möjlig hjälpa er så att ni kan dra full nytta av er investering, maila till oss och beskriv er verksamhet, så tar vi kontakt med er.

Vi söker återförsäljare

Skriv ut

Aktiebolaget Eld & Lågor söker återförsäljare över hela landet, maila till oss och beskriv lite kort
din verksamhet, så tar vi kontakt med er.

Varför Panyol's vedugnar

Skriv ut
LE PANYOL ugnar och Arvet från Rommarriket

Eld har använts för att laga mat, för de mänskliga samhällen sedan långt innan de registreras till historien. Eld gav både värme och säkerhet, elden gav oss ett sätt att laga maten lättare att bevaras och mer lättsmält, för att inte nämna mer välsmakande. Elden ansågs vara ett heligt fenomen av våra tidigaste förfäder och snart blev den inskriven i artefakter i sina liv, spettet, trefotsstativ och brasan, och de tidigaste enkla ugnar, var bland de första uppfinningar som utnyttjade energin från elden.

Den första ugnar som byggas gjordes av lera och har därför inte bevarats intakt genom tiderna. Vad vi vet om de tidigaste ugnar är bara tillräckligt för att lära sig om den sociala strukturen  i de grupper som använde dem. Vitruvius, en romersk historiker, skrev ner form och proportioner på ugnarna i bruk under hans tid. Sedan dessa detaljerade redovisningar av vedeldade ugnar har lite förändrats i den övergripande utformningen eftersom lite har förändrats i hur ved brinner.

Eld kräver syre och måste kunna föra ut de förbränningsprodukterna så snabbt, som den tar in ny syre. Storleken och formen på en ugn kan avgöra, hur effektivt syre kan tillföras till elden och samtidigt föra ut rökgasena. En väl proportionerad ugn behöver en dörr öppning som gör att syre kan komma in utan störa utflödet av avgaser. Men om dörren är för hög kommer effektiviteten i ugnen att drabbas eftersom mycket värme släpps ut. En ugn med ett för lågt tak gör att inkommande syre och utgående avgaser kommer att blandas och skapa turbulens som bromsar båda flöden. Nettoresultatet är branden kommer att slockna eller brinna dåligt.

En ugn med ett tak som är för högt, kommer inte ge de heta gaserna tillräcklig kraft så att dom kan komma ut ur ugnen så att ny syre kan komma in och hålla elden vid liv. Om ugnen är för låg, så kommer elden att få för lite syre så när elden försöker komma igång så kommer att kväva sig själv i sin egna avgaser.

Panyol har antagit en princip för vedeldade ugnar, proportionerna utarbetades av romarna och vi skapat en helt unik ugn för vår sammtid. Panyo har bibehållit korrekt dörr och höjd proportioner som är väsentliga, man har skapat en ugn av moduler som är enkla och snabba att montera. Med färre delar att montera än tegel-för-tegel montering, så nu kan, gör-det självare bygga sin ugnskärna under en dag eller två.

Ett annat viktigt inslag för en korrekt fungerande ugn, har att göra med massan av ugnen. Massa eller murverk av ugnen och dessuppbyggnad ger den dess termiska egenskaper. Detta är vad som kännetecknar en bra fungerande ugn. Den värme som genereras av elden absorberas in i ugnens väggar under den tid elden brinner. Så snart elden blivit till kol och tagits bort så börjar ugnen släppa ifrån sig värme som har lagrats in i ugnsväggarna.

Om väggarna i ugnen är för tunna, så kommer den inta att kunna frigöra tillräckligt med värme under den tid som krävs för att t ex baka ett parti av bröd eller ett antal Pizzor. Detta betyder inte att mer massa är bättre. En alltför stor massa gör att den absorbera för mycket värme som kommer att  leda till att du att bränna mer ved än vad som behövs och det tar längre tid för ugnen att komma upp till rätt temperatur.

Olika sätt att mura och olika cementtyper och därtill kommer de olika typer av tegel eller sten som inte har förmågan att ge optimala förutsättningar för att tillaga livsmedel i och är inte lämpliga för att bygga vedugnar med.

Vad som är bra materrial, för att bygga vedeldade ugnar och vad som skiljer bra material från dåligt är dess densitet. Den tätare materilet  kommer att ta till sig värmen snabbare men kommer också snabbare att släppa ifrån sig värmen snabbt med en kort värme cyckler till följd så är den inte lämplig för vedugnar.

Material som har allt för lös densitet tar för lång tid på sig att absorbera värmen och därmed också släpper ifrån sig värmen längsamt resultatet är att det blir är för långa värmecyckler inte heller detta är bra för en vedug.

Sedan  rommerska imperiets tid har man hyllat Terre Blanche för den naturliga balansen mellan densitet / porositet som gör denna lera aldeles utmärkt för att tillverkar värmetåligt tegel och de bästa vedeldade ugnar i världen. Panyol drivs idag av en traditionen att endast  producera den finaste och de bästa ugnar från samma lera som en gång föredrogs av rommarna. Panyol har gjort stora ansträngningar för att skapa den bästa kvalitetesugnen, genom att kombinera de bästa materialen som finns idag och en väl beprövad konstruktion med modern teknik.

Panyol´s vedugnar, har ifrån de franska myndigheterna fått den högsta rankingen när det gäller livsmedelssäkerhet.

Innan ni beställer

Skriv ut
FÖR ER EGEN PLANERING TÄNK PÅ ATT LEVERANSTIDEN PÅ EN VEDUGN ÄR CA: 10  DAGAR, SAMT ATT NÄR VEDUGNEN ÄR PÅ PLATS OCH FYLD MED ISOLERING, MURAD OCH KLAR SKA DEN FÖRST TORKA MELLAN 3-4 DAGAR  BEROENDE PÅ FYLLNADSMATERIAL OCH VEDUGNSSTORLEK, DÄR EFTER SKA DEN ELDAS IGÅNG, ÄVEN DETTA TAR 2 DAGAR  BEROENDE PÅ STORLEK AV VEDUGN.

NI SOM SKA BESTÄLLA METALLFUNDAMENT RÄKNA MED CA 10-14 DAGAR FRÅN
BESTÄLLNING TILL LEVERANS.

OM NI HAR NÅGRA FRÅGOR OM DETTA SÅ RINGA OSS.

Montering och Bygghjälp

Skriv ut
För er som önskar kan vi nu erbjuda hjälp med montering av Panuol´s vedugnar,
vi hjälper även till med byggandet av fundament, isolering  och överbyggnad i vissa fall ,
Vi gör detta till Restauranger/Pizzerior/Bagerier och privatpersoner mm.

Maila kontaktuppgifterna till oss, så kontakta vi er

Vi erbjuda designhjälp i 3 D för dom som önskar, till en liten kostnad, vid order dras denna kostnaden av.