left_arrowNavigera i Innehållsförteckning till vänster.

Där finner du länk till alla artiklar i denna kategori.
Produktartiklar innehåller information och priser.

Atikel från Hotell & Restaurang #4-2011

Skriv ut

Grilla på franskt vis

Enligt gammal tradition grillar fransmännen sitt kött på ett rullande spett; rotisseri.
Nu har flera svenska krögare tagit metoden till sig. Köttet blir fantastiskt mört och fint när de helsteks. Dessutom är tillagningen en riktig publikdragare.

pdf Klicka här för att ladda ner dokumentet

Om Rotisol

Skriv ut
Sedan 1954 har Rotisol SA tillverkat världens vackraste och mest effektiva rotisserier och storköksutrustning från sin tillverkningsanläggning i Chelles, Frankrike. Ett oberoende företag som ägs och drivs av samma familj i över 50 år, Rotisol inte bara fortsätter den fina traditionen av denna historiska och populära stil av fransk matlagning, de har också varit ansvarig för många innovationer genom åren. Under de senaste femtio åren Rotisol har expanderat sitt grillspett sortiment för att tillgodose en växande internationell efterfrågan för sina kvalitetsprodukter. Det har nu kontor i Europa, Förenta staterna, Ryssland och Asien, och är idag världens ledande design och tillverkare av avancerade rotisseri system.

Kvaliteten på Rotisol design, material och produktionsanläggningar samt vår utmärkt back-up stöd och service har gett oss möjlighet att expandera från klarhet till klarhet. Våra rotisseries och andra  produkter används nu av kända restauranger, snabbköp, hotell och butikskedjor i hela världen.

Rotisol s exakta Engineering har utformats så att den har rätt rotationshastighet, som krävs av europeisk matlagning . Det låter köttet ständigt ösa sig själv, och håller inne de naturliga köttsafterna och samtidigt låter fettet att rinna av. Tillagningstiderna är mycket snabb, med mindre än en timme att steka en typisk 1kg kyckling. Med brännare i rostfritt stål, kommer din grillspettet alltid tillagas på samma tid - även efter år av intensiv användning. Med Rotisol du ger dina kunder läckra, låg kolesterolhalt, friska kycklingar rostade och kött tillagas till perfektion varje gång. Över 300 grillspettet recept har skapats av våra livsmedels-specialister som kan också hjälpa dig att utveckla nya produkter och innovativa idéer i din menyn.

Artikel om rôtisseri i Spettet, Augusti 2007

Skriv ut

pdf_button Klicka här för att ladda ner dokumentet