left_arrowNavigera i Innehållsförteckning till vänster.

Där finner du länk till alla artiklar i denna kategori.
Produktartiklar innehåller information och priser.

Information om Grytor, Marmites

Skriv ut
Här kommer snart information om Grytor, Marmites.

Information om Ronneby bruk

Skriv ut
Vi på Eld & Lågor har valt att till våra kunder sälja Ronneby brukt´s gjutjärnsprodukter som vi tycker är lämpliga till användning i vedugn, då deras gjutjärnsprodukter är färdiga att använda då de är instekta i SVENSK KRAV-MÄRKT rapsolja i deras instekningsprocess. Ingen behöver vara orolig för giftig gasutsöndring,eller andra skadliga bieffekter, från artificiella beläggningar. Instekninger görs vid 500° vilket är perfekt för användning ivedugn då vi ofta steker  i 375-420° vilket man kan tycka är en hög temperatur, men de går bra för de flesta råvaror.


RONNEBY BRUK följer en lång tradition av tillverkare av gjutjärnsprodukter för matlagning, då RONNEBY BRUK idag en viktig och uppskattad leverantör på flera av världens marknader. Med rötter tillbaks till 1700-talets Örmo Bruk, som i
mitten av 1800-talet flyttades till Kallinge och blev det mer kända Kockums med dess välkända tillverkning av kok och
stekkärl, lever yrkeskunskapen och hantverksskickligheten vidare. Varje enskild produkt är gjuten i sin egna unika sandform. Efter avslvalning slås formen sönder, och sanden återvinns för att bli en ny gjutform igen. Detta gör att varje produkt är ett unikt som original, det finns inte två exakt likadana pannor eller grytor. Efter själva gjutningen, som endast är det första steget på vägen mot en funktionell produkt, tillkommer ett flertal manuella arbetsmoment. Det är slipningar, blästring, bottensvarvning, ytbehandling, montering mm, hela tiden med produkt- och kvalitetskontroller inlagda i processen. Om några produkter under produktionens gång bedöms som undermåliga, kasseras de för att smältas ner och blir till nya produkter.